Scheermerken

Alles over scheermerken

Flower

Het open scheermes

Vandaag de dag kun je op talloze verschillende manieren jezelf scheren. Er zijn scheermesjes waarmee je uit vele verschillende richtingen je gezicht kunt ontharen en er zijn ook nog eens vele verschillende apparaten waarmee je het gezicht elektrisch kunt scheren. Dit kan vaak zowel nat als droog. Vroeger werd er echter altijd met een open scheermes geschoren. Maar wat is dat dan eigenlijk voor mes? Hoe werkte deze? En kun je er nog steeds gebruik van maken?

Scheermes in handvat

Het open scheermes wordt ook wel een klassiek scheermes genoemd. Je herkent dit scheermes doordat het in een handvat geklapt kan worden, als een soort zakmes. Scheren met eenĀ open scheermes is een ware kunst; het gevaar op een snijwondje is vele malen groter dan bij de moderne wijzen van scheren. Wanneer je het echter goed onder de knie hebt, zul je niet snel meer op een andere manier willen scheren. Het is opvallend dat er op dit moment weer groei is te zien in het aantal mensen dat op de klassieke manier scheert.

Meer controle

Maar waarom is er eigenlijk een stijging te zien in het aantal gebruikers van het open scheermes? Allereerst zal dat met nostalgie te maken hebben, waarbij mannen verlangen naar het leven zoals het vroeger was. Een andere reden is dat je met het open scheermes beschikt over een grot blad. Daardoor heb je veel meer controle en een uitstekende scheerkwaliteit. Met elke scheerbeweging scheer je door het grote blad een veel grote gedeelte van je gezicht weg. Bovendien is het voor de langere haren veel eenvoudiger. Met het open scheermes heb je immers geen last van haren die tussen de mesjes blijven hangen, waardoor het scheren lastiger wordt. Bovendien kun je met zo’n klassiek scheermes je hele leven doen, als je deze tenminste goed onderhoudt.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.