Scheermerken

Alles over scheermerken

Flower

Je baard tiptop in vorm met een baardkam

Iedere baarddrager zou eigenlijk standaard een aantal baardverzorgingsproducten in huis moeten hebben. Zo mogen een baardtrimmer, schaar en baardborstel absoluut niet ontbreken. Ook baardolie en baardbalm zijn essentiƫle verzorgingsproducten. En ook een baardkam is een onmisbaar attribuut om jouw baard in optimale conditie te houden, want daarmee kun je jouw baarharen goed ontwarren en in de gewenste vorm houden.

Gebruik bij voorkeur een houten baardkam

Als je je baard met een baardkam gaat verzorgen, zorg dan dat je een houten exemplaar gebruikt. Een houten baardkam zorgt namelijk voor minder gespleten haarpunten en minder haardverlies. Daarnaast worden plastic baardkammen vaak statisch, waardoor ze vuil en stof aantrekken en je baard alleen maar vervuilen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt als je ervoor wilt zorgen dat je baard er tiptop uit ziet. Wil je je baard juist vrij maken van stof en vuil, dan kun je daar het beste een baardborstel met zwijnenhaar voor gebruiken.

Gebruik een aparte kam voor je baard en je snor

Je baardharen kennen een andere structuur en dichtheid dan je snorharen. Als je je baard en snor optimaal wilt verzorgen, dan gebruik je daar ook andere kammen voor. Voor een grotere baard kun je het beste een wat grovere baardkam gebruiken. Voor de kortere snorharen gebruik je een fijnere baardkam of een speciale snorrenborstel.

Ook handig om baardolie gelijkmatig aan te brengen

Je kunt een baardkam ook uitstekend gebruiken om baardolie beter over je baard en je huid te verdelen. Zeker bij een vollere baard is het soms lastig om dat met je handen te doen. Met wat olie op de baardkam zul je merken dat het aanbrengen van baardolie veel gemakkelijker gaat en je de olie ook veel evenrediger kan verdelen. Kijk voor jouwĀ baardkam en alle andere handige verzorgingsproducten voor jouw snor of baard op de website van manandshaving.nl.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.