Scheermerken

Alles over scheermerken

Flower

Simpson, de scheerkwasten onder de scheerkwasten

Zoals we allemaal weten gaat scheerzeep of scheercrème niet vanzelf schuimen. Je hebt een scheerkwast nodig voor lekker veel scheerschuim. Nu heb je scheerkwasten en scheerkwasten. Scheerpuristen zweren bij een dassenharen scheerkwast van het Engelse merk Simpson.

Alexander Simpson begon in 1919 in London met de productie van scheerkwasten. In 1924 verhuisd de productie naar Clapham. Al in deze periode hebben de scheerkwasten van Simpson een uitmuntende reputatie. Tijdens de 2e Wereldoorlog wordt de fabriek gebombardeerd. Tegenwoordig is Simpson onderdeel van Progress Vulfix.

In de kleine fabriek op het eiland Isle of Man worden de scheerkwasten nog steeds met de hand gefabriceerd zoals dat ook ging in 1919. Stuk voor stuk wordt elke scheerkwast met de hand gevuld met de juiste hoeveelheid Chinees dassenhaar. Simpson scheerkwasten onderscheiden zich van andere merken doordat de kwasten met extra dassenharen worden gevuld. Hierdoor krijg je een mooie compacte, stevige en volle kwast en toch de fijne kwaliteit van dassenhaar.


Het aanbod is gigantisch. Simpson heeft een enorm assortiment: diverse kwaliteiten dassenhaar, afmetingen en handvatten. Ze gebruiken drie kwaliteiten dassenhaar: Super Badger, Best Badger en Pure Badger. De handvatten zijn gemaakt van ivoorwit kunststof. De scheerkwasten hebben een klassiek traditioneel ontwerp.

Zoals eerder gezegd het assortiment is groot. De verschillende scheerkwastlijnen hebben indrukwekkende namen, onderstaand een opsomming van het aanbod:

  • Chubby: een indrukwekkende premium scheerkwast, zeer populair
  • The Emperor: vroeger werd het handvat van deze scheerkwast gemaakt van ivoor
  • The Polo: een grote topscheerkwast speciaal voor de macho man
  • The Persian Jar: een simpele en populaire scheerkwast
  • The Berkeley: een uitstekende scheerkwast
  • The Wee Scot: een kleine compacte krachtpatser, het handvat bevat de handtekening van Alexander Simpson
  • The Duke: een best seller
  • The Eagle: een simpele en goedkope scheerkwastlijn

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.