Scheermerken

Alles over scheermerken

Flower

Truefitt and Hill: het verhaal van de oudste barbershop ter wereld

Het verhaal van de oudste barbershop ter wereld begint in het Engelse Mayfair. Het jaar 1805 was het jaar van Nelsons overwinning bij Kaap Trafalgar. Koning George III zat op de troon, en William Pitt the Younger was de minister-president. Het was een jaar van vakmanschap en innovatie, een jaar waarin ijdelheid en een goede verzorging essentieel waren voor elke heer. Het was in dat jaar dat William Francis Truefit zijn barbershop opende.

Passie voor perfectie

Truefitts passie voor perfectie werd weerspiegeld in zijn schitterende pruiken voor heren, die al spoedig bekend werden als de meest gewilde pruiken in heel Londen. Ze werden zelfs door de Koning gedragen. De perfecte pasvorm van Truefitts pruiken was de aanleiding voor de Engelse uitspraak ‘right as a trivet,’ een corruptie van de naam Truefitt; als iets perfect paste, dan was het net zo goed als een pruik van Truefitt.

Legendarische producten & diensten

Het waren echter niet alleen Truefitts producten die een legendarische reputatie verwierven, maar ook zijn diensten. Truefitt bood zijn veeleisende clientèle een exceptionele service die men nog niet eerder had ervaren. Zo ontwikkelde hij het erfgoed en het gevoel voor innovatie dat Truefitt & Hill tot marktleider op het gebied van herenverzorging maakte.

Truefitt wordt veelvuldig vermeld in moderne Engelse literatuur, zoals in novels van Charles Dickens en William Thackeray. Hierin komt duidelijk naar voren dat Truefitt een centrale rol speelde in het voorbereiden van de Britse deftige stand, niet alleen voor society evenementen maar ook voor het dagelijks leven.

De beste meest exclusieve herenkapper en parfumeur in Londen

In 1935 nam Truefitt de kapperszaak van Edwin S. Hill & Co. over, waarna de naam werd veranderd naar Truefitt & Hill. Het bedrijf wordt al ruim twee eeuwen lang erkend als de beste en meest exclusieve herenkapper en parfumeur in Londen, waar de moderne heer gebruik kan maken van een breed scala aan behandelingen en diensten. Truefitt & Hill staat tevens bekend als leverancier van de beste traditionele Engelse parfums, colognes, scheerbenodigdheden en verzorgingsproducten, wiens namen de elegantie en grootsheid van vervlogen tijden weer doen oproepen.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.