Scheermerken

Alles over scheermerken

Flower

Hoe kies ik het juiste double edge scheermes?

Overstappen van een goedkoop wegwerpmesje naar een safety razor is als overstappen van een panda naar een luxe BMW. Een double edge scheermes maakt echt een wereld van verschil! Echter, wanneer u nog niet zo bekend bent met double edge scheermessen, of er zelfs nog nooit mee geschoren heeft, kan de beschikbare keuze overweldigend zijn. Hieronder hebben we wat tips op een rijtje gezet voor het kiezen van het juiste double edge scheermes.

Fixed head

Als u nog een beginner bent op het gebied van scheren met een double edge scheermes, dan is het slim om een beginnersmes te kopen. Hiermee kunt u de techniek het beste onder de knie krijgen.
Bij double edge scheermessen voor gevorderden is het gat tussen het mes en de safety bar meestal verstelbaar; dit kan voordelen bieden, maar als u nog moet leren om de juiste hoek en druk toe te passen, is een double edge scheermes met een zogeheten ‘fixed head’ een betere keuze.

Gewicht en symmetrie

Een double edge scheermes mag niet te zwaar zijn in de bovenkant of in het handvat; het moet gebalanceerd in uw hand liggen. Een goed mes moet comfortabel vast te houden zijn en het moet over uw gezicht te manoeuvreren zijn. Als het scheermes te licht is, heeft u wellicht de neiging om teveel druk te zetten op uw huid; als het te zwaar is, zal het gewicht van het scheermes wellicht teveel druk uitoefenen. In geval van een zware baardgroei of stugge baardharen is het handig als de scheerkop zwaar is.

Kwaliteit

Kies voor een kwalitatief hoogwaardig scheermes van een gerenommeerde fabrikant, zoals Merkur of Edwin Jagger. Hiermee bent u altijd verzekerd van een scheermes met een symmetrische scheerkop, dat volgens de precieze standaarden is gefabriceerd.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.