Scheermerken

Alles over scheermerken

Flower

Verschil tussen de scheermerken

Scheermesjes, scheren en scheerproducten

Op het gebied van scheren kan gebruik gemaakt worden van diverse soorten scheermessen, die door verschillende scheermerken op de markt worden gebracht. Het scheren kan met een authentieke open scheermes, een enkelvoudig mesje of met een dubbel mesje. Als je de voorkeur geeft aan het soepel scheren en een zo glad mogelijk resultaat wenst, kun je de keuze maken voor mesjes met vier of zelfs vijf scheerbladen. Ten aanzien van de scheermerken en het scheren kan er een onderscheid gemaakt worden tussen het modern scheren en het klassiek scheren, waar later uitgebreid op zal worden ingegaan. Met betrekking tot het aanbod van scheermessen is er ook een onderscheid te maken en wel tussen de moderne scheermessen, klassiek uitgevoerde scheermessen en zogenaamde open scheermessen. Voor het scheren is het natuurlijk belangrijk om het gezicht voor te bereiden op de scheerbeurt. In dat opzicht kan er voor het scheren gebruik worden gemaakt van een scheerzeep, scheercrème, scheergel of scheerschuim. Deze scheerproducten verschillen van elkaar door de unieke samenstelling en bestanddelen.

Scheermes en scheerproduct

Bij de wijze van scheren met een bepaald type scheermes kan gebruik worden gemaakt van verschillende scheerproducten, zoals scheerzeep, scheergel, scheercrème en scheerschuim.
Bij het scheren met een open scheermes kan volgens het tips voor scheren het beste scheerzeep maar ook scheercrème, scheerschuim gebruikt worden. Bij het moderne scheren is het ook mogelijk om van scheerschuim, scheergel of van scheercrème gebruik te maken. Het is voor het scheren belangrijk om van een goed scheerproduct te kiezen. Zoals een goed scheermes tot soepel scheren leidt, geldt dat ook voor het scheerproduct ter voorbereiding van het scheren. Het scheeradvies luidt dat mannen met een droge huid, die gebruikmaken van een modern scheermes of van een klassiek uitgevoerde scheermes, het beste voor een hydraterende scheercrème of scheergel kunnen kiezen. Een scheergel of scheercrème is voor de huid veel milder. Het gebruik van een scheerproduct ter voorbereiding op het scheren wordt aangeraden omdat het scheermesje dan veel soepeler over de huid kan glijden. Gillette en Wilkinson zijn scheermerken, die over een uitgebreid aanbod van scheerproducten beschikken. Voor bij het scheren met een open scheermes staat de scheerzeep van de merken Proraso, De Vergulde Hand en Wilkinson zeer goed bekend. Naast het afscheren van de baardstoppels geven veel mannen tegenwoordig ook de voorkeur aan een gladgeschoren hoofd. Daarvoor kunnen de scheermessen van de bekende scheermerken gebruikt worden, maar er is ook een speciaal soort scheermes op de markt voor het soepel scheren van het hoofd. Het speciale ergonomisch gevormde hoofdscheermes wordt aangeboden door het scheermerk Headblade.

Scheermerken uit Engeland, Italië en Amerika

In de landen Engeland, Italië en Amerika zijn een aantal bekende en grote scheermerken actief, waarvan de scheermessen en scheerproducten ook in Nederland verkrijgbaar zijn. In Engeland is het scheermerk D.R. Harris & Co. Shop al eeuwen een begrip. Het is een familiebedrijf dat bekend staat om het kwalitatief hoogwaardige aanbod van scheerproducten voor mannen. De producten voor het scheren worden nog altijd vervaardigd volgens de traditionele methode en met de hand gemaakt. In Italië is het bekendste scheermerk Proraso en dat al meerdere generaties lang. De scheerproducten van Proraso zorgen voor een unieke scheerervaring en een perfect glad resultaat. Het op traditionele wijze scheren van het gezicht mag dan wat meer tijd in beslag nemen, maar het resultaat is er zeker naar. In Amerika staat het scheermerk The Art of Shaving als nummer één op de lijst van beste verkochte scheermerken. De lijn van huidverzorging op het gebied van scheren bestaat bij dit scheermerk uit de voorbereiding, het inzepen, het scheren en de verzorging.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.